va aflati aici:
Home > Actualitate > Spitalul de Urgenţă din Galaţi, primul din Moldova care va avea aparat pentru testarea la coronavirus

Spitalul de Urgenţă din Galaţi, primul din Moldova care va avea aparat pentru testarea la coronavirus

Spitalul de Urgenţă din Galaţi va avea aparat pentru depistarea coronavirusului, devenind astfel singura unitate medicală din sud-estul ţării care va putea face teste pentru identificarea virusului.  Aparatura medicală va fi cumpărată sau închiriată în regim de comodat, în funcţie de ofertele distribuitorilor, a anunţat luni, 2 martie, 2020, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

„Am decis să dotăm laboratorul spitalului cu un aparat performant cu care se poate depista coronavirusul. Spitalul va fi un centru regional, vor veni probe din mai multe judeţe. Astfel, nu vom mai pierde timp, acum toate probele sunt trimise la Bucureşti. Aparatul nu depistează doar coronavirusul, ci şi alte virusuri”, a declarat Costel Fotea pentru ADEVĂRUL.

Spitalul de Urgenţă din Galaţi, primul din Moldova care va avea aparat pentru testarea la coronavirus

Anunţul a fost făcut luni, 2 martie 2020, de Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, instituţia care finanţează investiţia. Acesta a precizat că nu a decis încă dacă îl va lua în comodat (adică imediat) sau îl va cumpăra (procedură mai îndelungată din cauza licitaţiei).

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top