va aflati aici:
Home > Politica > Fostul prefect de Galati, Gabriel Avramescu, numit consilier la Cancelaria premierului

Fostul prefect de Galati, Gabriel Avramescu, numit consilier la Cancelaria premierului

Gabriel Avramescu
Gabriel Avramescu

Gabriel Avramescu, fostul prefect al județului Galați, a fost eliberat din funcție joi și a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru. Decizia purtând numărul 343 a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Astfel buzoianul Gabriel Ioan Avramescu a devenit consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

Un motiv important al eliberării sale din funcția de Prefect de Galați (funcție considerată apolitică) este strategia PNL și a lui Ludovic Orban de a reforma filiala PNL Buzău care a avut un insucces major la alegerile locale.

Cristian Romanescu, fost președinte al filialei PNL Buzău, și-a dat demisia imediat după alegerile din 27 septembrie din cauza rezultatelor slabe pe care liberalii le-au obținut. În fapt la respectivele alegeri PNL Buzău a obținut doar 10 primării din totalul de 87, în timp ce candidatul PNL la Primăria Buzău, Adrian Zoican, s-a clasat pe locul doi, dar având un scor electoral de 10 ori mai mic decât candidatul PSD, primarul Constantin Toma.

Gabriel Avramescu fusese numit prefect al județului Galați în 11 decembrie 2019.(Citește știrea)

Eliberarea din funcția de prefect de Galați a lui Gabriel Avramescu și numirea sa la Cancelaria Primului Ministru îi va oferi acestuia posibilitatea de a se ocupa de reconstrucția filialei PNL Buzău din postura de președinte interimar. Filiala PNL Buzău va fi condusă de Gabriel Avramescu până când vor fi organizate noi alegeri în cadrul filiale, cel mai probabil în primăvara viitoare.

Gabriel Avramescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță că părăsește Galațiul revine acasă, în Buzău, determinat să construiască o politică europeană, transparentă și deschisă pentru toți buzoienii. Deasemenea el a mai anunțat: “Prima decizie, în calitate de Președinte al PNL Buzău: nu vom accepta nicio “înțelegere” cu PSD”!

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top