va aflati aici:
Home > Actualitate > 3,3 milioane de euro : Ministrul Lucrărilor Publice dă undă verde centrului pentru vârstnici Galați

3,3 milioane de euro : Ministrul Lucrărilor Publice dă undă verde centrului pentru vârstnici Galați

Ion Stefan -ministru - Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației
Ion Stefan -ministru – Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ștefan, a semnat 44 de noi contracte de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), potrivit unui comunicat de presă din 8 octombrie 2020.

Contractele, în valoare totală de 153.679.804,67 lei, au ca beneficiari unităţi administrativ-teritoriale şi întreprinderi mici şi mijlocii. Este vorba de fapt despre finanțarea prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 a 37 de proiecte pentru SRL-uri și 7 proiecte pentru unități administrativ-teritoriale.

finantare centru varstnici GalatiDintre acestea proiectul “Centrul de recreere pentru persoane vârstnice ”Tinerețe fără bătrânețe” în municipiul Galați” este al doilea ca valoare, contractul total având valoarea de 16.102.186 lei ( aproximativ 3,3 milioane de euro). Singurul contract care depășește ca valoare proiectul gălățean finanțat a fost cel pentru proiectul de modernizare a transportului public în Ianca – Brăila ( 23.039.923 lei – aproximativ 4,7 milioane de euro).

Despre proiectul “Centrul de Recreere pentru Persoane Vârstnice – Tinereţe fără Bătrâneţe”

Viitorul centru de recreere va fi situat în strada Traian nr. 203. Acolo s-a aflat sediul Colegiului „Traian”, închis în anul 2011. Cele şase corpuri de clădire ale Colegiului „Traian” ( grupul şcolar, două internate, clădirea centralei, sala de sport, atelierul-şcoală ) au rămas goale, fiind astfel supuse degradării. Din anul 2016, în două dintre corpurile de clădire îşi desfăşoară activitatea provizoriu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Proiectul propus de Primăria Galați presupune lucrări de modernizare, reconfigurare şi igienizare a trei dintre corpurile de clădire. Astfel vor fi asigurate condiţii optime pentru activităţi de petrecere a timpului liber, de recreere şi consiliere pentru un număr de o sută de asistaţi sociali. Cotidianul Viața Liberă informa la prezentarea proiectului, în luna iunie, că în acest centru “vârstnicii vor avea ocazia să-şi pună în valoare potenţialului cultural, intelectual, artistic şi profesional. Vor avea parte de seri culturale, întâlniri cu personalități ale vieții cultural – artistice locale şi naţionale, aniversarea unor evenimente, dar şi de discuţii cu specialiști din diverse domenii (reprezentanții Casei de Pensii, medici, avocați) care să le explice cum pot rezolva anumite probleme cu care se confruntă”. (sursa: Anca Melinte – Viața Liberă – 9 iunie 2020).

Din valoarea totală de 16.102.186 de lei – asistența financiară nerambursabilă obținută prin fondurile europene reprezintă 8.913.077 de lei (cca 1,83 milioane euro). Cheltuielile neeligibile pentru finanțarea prin fonduri europene de 7.007.208 de lei (cca. 1.44 milioane euro) va fi asigurată de fondurile MLDAP. Contribuţia Primăriei Galați va fi de 181.899 de lei (cca. 35 mii de euro).

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top