va aflati aici:
Home > Actualitate > Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați

Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați

Potrivit prefectului județului Galați, Gabriel Avramescu, mai multe persoane din cămin sunt infectate cu coronavirus și au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul TBC. Ceilalți pacienți ai căminului sunt testați, prioritate având persoanele cu simptome.

De asemenea, autoritățile locale vor delega un manager din afara instituției pentru a conduce căminul în perioada crizei.

„Centrul respectiv a intrat în carantină, este echipaj de jandarmi la poartă, nu intră nimeni, nu iese nimeni. Se iese doar cu acordul Direcției de Sănătate Publică. Ieri a început ancheta epidemiologică. Ieri s-au făcut etajele I și II, astăzi se face parterul. S-au recoltat teste de la aproape toți bătrânii care prezintă simptome. Astăzi de dimineață am solicitat de la Spitalul CFR și de la Spitalul Județean să-mi desemneze persoane care să asigure asistență medicală bătrânilor din cămin. (…) Ei primesc tratamentul specific afecțiunilor pe care le au. Cei care prezintă simptome sau cei care sunt asimptomatici, dar sunt pozitivi, îi luăm și îi ducem la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul TBC. Am solicitat la Consiliul Județean să ne desemneze o persoană care să coordoneze acest centru”, a declarat prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu, pentru HOTNEWS.

Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați. Peste 100 de persoane, în pericol

Peste 100 de bătrâni sunt în pericol din cauza Covid-19. Un focar de infecție a apărut într-un cămin din Galați și a îmbolnăvit mai multe persoane, relatează Mediafax. Instituția privată este în carantină, fiind păzită de jandarmi, iar autoritățile caută un manager care să gestioneze situația.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top