va aflati aici:
Home > Actualitate > Explozie puternică în centrul Galațiului. Parterul blocului N6 distrus în deflagrație

Explozie puternică în centrul Galațiului. Parterul blocului N6 distrus în deflagrație

O explozie puternică s-a produs joi dimineața într-un bloc din centrul Galațiului. Scara 5 a blocului N6 a fost distrusă dar au fost afectate puternic și apartamentele scărilor învecinate.

Explozie la Bloc N6 Galati
Explozie la Bloc N6 Galati

Deflagrația s-a produs în jurul orei 7:45, la parterul Blocului N6, bloc cu patru etaje aflat în centrul orașului. Cel mai probabil cauza este reprezentată de o acumulăre de gaze. Toate ferestrele au fost făcute țăndări. Unii locatari spun că s-a auzit mai întâi un zgomot foarte puternic, apoi întreg blocul s-a zguduit. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

Acumularea de gaze care a generat explozia s-a produs la demisolul scării 5 a blocului. În această scară au fost puternic afectate până și apartamentele de la etajul 4. Au fost puternic afectate și scările învecinate iar structura de rezistență a blocului se pare că este și ea afectată.

Potrivit ISU, au fost înregistrate 5 victime, dintre care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporală și 4 victime cu traumatisme uşoare. Au fost evacuate 21 de persoane, între care 3 copii, 7 vârstnici si 11 adulţi.

Blocul N6, la care a avut loc explozia, este cunoscut de gălățeni ca blocul la parterul căruia, la partea dinspre strada Domnească se afla în trecut Frizeria Domnească iar în prezent se află Cofetăria Blanche. Explozia a avut însă loc la scările din partea opusă Străzii Domnească, cele dinspre Biserica Sfântul Nicolae.

Atașare: Video Facebook, utilizator Emil Milia:

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top