va aflati aici:
Home > Economie > Damen a lansat prima navă de dragaj de nouă generație

Damen a lansat prima navă de dragaj de nouă generație

Damen Galati-conceptul MAD3500 - nava Cemmex Go Innovation
Lansare la Damen Galati-conceptul MAD3500 – nava Cemmex Go Innovation

Pe 1 august 2019, la Galați a avut loc lansarea la apă a navei CEMEX Go Innovation (103,5 metri lungime), se anunță într-un comunicat de presă comun al Damen și CEMEX UK Marine, preluat de Maritime Journal și Dredging Today.

Nava este rezultatul unei cooperări strânse între CEMEX UK Marine și Damen. Reprezintă prima dintr-o nouă generație de complexe de dragare eficiente și economice, specializate în extragerea nisipului și pietrișului din fundul mării.

La ceremonia de lansare a participat întreaga echipă de management de la proprietarul CEMEX UK Marine, precum și reprezentanți de la sediul central al Damen din Gorinchem, Olanda. În plus au participat reprezentanți de la Șantierele Navale Damen Mangalia, România, unde a început construcția navei, în iulie 2018. Nava a fost transferată la Damen Shipyards Galati la începutul acestui an pentru etapele finale ale proiectului.

CEMEX Go Innovation reprezintă începutul unei noi ere pentru industria mondială a agregatelor de dragare, care se confruntă cu o flotă învechită de nave. În ansamblu conceptul MAD a fost gândit în jurul necesității navelor din secolul XXI pentru a putea oferi siguranță, eficiență, impact minim asupra mediului și maxim confort al echipajului.

A fost foarte interesant să vedem nava noastră de dragare de ultimă generație, CEMEX Go Innovation și să participăm la tradiționala ceremonia de lansare împreună cu Damen. Aceasta este o navă de ultimă generație, leader în industria de profil. Asta datorită datorită economiilor majore pe care le oferă, impactului redus asupra mediului, capacității și adâncimii de dragare crescute și a siguranței îmbunătățite. Așteptăm cu nerăbdare ca CEMEX Go Innovation să ajungă în Marea Britanie și să își înceapă activitatea la începutul anului viitor.

Laurence Dagley, managing director, CEMEX Materials UK Southern

Galerie foto:

Maritime Journal | First Damen MAD3500 aggregates dredger launched at Damen Shipyards Galati

The first of Damen’s new Marine Aggregate Dredger class, a 103.5 metre MAD 3500, has been launched at Damen Shipyards Galati (DSGa) in Romania. The vessel, to be named the CEMEX Go Innovation, is the result of close cooperation between CEMEX UK Marine and Damen and represents the first of a new generation of efficient and economical dredgers specialising in the extraction of sand and gravel from the seabed.

CEMEX Go Innovation Hits the Water

The first of Damen’s new Marine Aggregate Dredger class, a 103.5 meter MAD 3500, has been launched at Damen Shipyards Galati (DSGa) in Romania. The vessel, to be named the CEMEX Go Innovation, is the result of close cooperation between CEMEX UK Marine and Damen and represents the first of a new generation of efficient […]

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top