va aflati aici:
Home > Uncategorized > De la muncitori în Italia la proprietari de fabrică în România

De la muncitori în Italia la proprietari de fabrică în România

Povestea familiei Măncilă este un exemplu de autoeducaţie, perseverenţă şi spirit antreprenorial. Daniela şi Mihăiţă Măncilă au plecat în Italia când ambii erau practic copii.  Au lucrat într-o fabrică de asamblări de componente electrice şi electronice pentru autovehicule din Reggiano, iar după 12 ani au revenit în România, în 2007, şi au deschis propria afacere în comuna Pechea, satul de unde provine Mihăiţă Măncilă, Daniela fiind maramureşeancă. Au început cu patru angajaţi, iar în 2009 aveau deja 80 de angajaţi, pentru ca acum în fabrica de la Pechea să muncească 186 de angajaţi. Muncitorii din Pechea realizează o parte din motoarele electrice folosite la ştergătoarele de parbriz, la scaune, pompele de apă şi, mai nou, la portbagaje, relatează ADEVĂRUL.

De 1 decembrie, soţii Măncilă au un mesaj pentru românii care au muncit în străinătate şi s-au decis să revină acasă, dar şi pentru cei care au de gând să facă acest lucru în viitorul apropiat. ”Este dificil acum să transmit un mesaj de încurajare, ţinând cont de perioada prin care trecem. Multă lume spune că în România nu eşti respectat. Nu este adevărat. Nici în afară nu vei fi văzut vreodată ca cetăţean al ţării unde te-ai dus. Totuşi, dacă au învăţat bine o meserie şi au o rezervă financiară pusă deoparte, pot să aplice şi la noi în ţară ceea ce au învăţat afară, iar dacă sunt serioşi, cu siguranţă vor reuşi în afaceri, aşa cum am reuşit şi noi. Îi încurajez pe toţi cei care vor să se întoarcă în ţară”, susţine Daniela Măncilă.

De la muncitori în Italia la proprietari de fabrică în România. Produc componente pentru Audi, BMW şi Volkswagen

Daniela şi Mihăiţă Măncilă au muncit într-o fabrică de piese auto din Italia şi au revenit apoi în satul natal, unde şi-au investit banii într-o mică firmă, care s-a dezvoltat şi a devenit acum o afacere de succes, care produce componente pentru cei mai puternici producători auto din lume.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top