va aflati aici:
Home > Actualitate > Galați: Variabilitatea unei stelevizibilă cu ochiul liber descoperită la Observatorul astronomic

Galați: Variabilitatea unei stelevizibilă cu ochiul liber descoperită la Observatorul astronomic

Variabilitatea unei stele, numită HD 46089, care poate fi văzută cu ochiul liber dacă observarea cerului este făcută departe de poluarea luminoasă a marilor oraşe, a fost descoperită la Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, informează, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florin Matei.

Potrivit acestuia, descoperirea a avut loc în luna noiembrie şi s-a stabilit că steaua HD 46089 (având numele intern de Galaţi V22) este o stea variabilă, cu amplitudine mică, de tip Delta Scuti (DSCT), variaţia luminozităţii fiind rezultatul unor procese interne care se desfăşoară în interiorul stelei. Perioada variaţiei strălucirii acestei stele este de 1,21 ore, relatează AGERPRES.

Galaţi: Variabilitatea unei stele vizibilă cu ochiul liber, descoperită la Observatorul..

Variabilitatea unei stele, numită HD 46089, care poate fi văzută cu ochiul liber dacă observarea cerului este făcută departe de poluarea luminoasă a marilor oraşe, a fost descoperită la Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, informează, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florin Matei

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top