va aflati aici:
Home > Actualitate > Cum îşi bat joc angajatorii din Galaţi de salariaţi. Le-au suspendat contractele şi au continuat să îi cheme la muncă

Cum îşi bat joc angajatorii din Galaţi de salariaţi. Le-au suspendat contractele şi au continuat să îi cheme la muncă

Inspectorii de muncă din Galaţi au efectuat mai multe controale în perioada 15 iunie-24 iulie 2020,  ce au vizat suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă. Verificările au avut loc şi în zilele de sâmbătă, dar şi noaptea. Din interogarea bazei de date privind registrul general de evidenţă a salariaţilor gestionată de Inspecţia Muncii, la data de 11.06.2020, din numărul total de contracte individuale de muncă suspendate, un procent de 60% reprezintă contractele individuale suspendate pe perioada întreruperii sau reducerii temporare a activităţii pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare (şomaj tehnic) şi pentru concediu fără plată.

La nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 153 controale, 25 în zilele de sâmbătă şi 32 controale în cursul nopţii. Inspectorii de muncă au aplicat cinci amenzi, ce totalizează 100.000 de lei, pentru primirea la muncă fără încheierea unui contract individual de muncă, patru amenzi, în sumă totală de 80.000 de lei, pentru primirea la muncă a unuia sau mai multor salariaţi în perioada în care aceştia au contractul individual de muncă suspendat şi şapte sancţiuni, în sumă totală de 70.000 de lei, pentru primirea la muncă a unuia sau  mai multor salariaţi în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, relatează ADEVĂRUL.

Cum îşi bat joc angajatorii din Galaţi de salariaţi. Le-au suspendat contractele şi au continuat să îi cheme la muncă

Inspectorii de muncă au efectuat numeroase controale în ultima lună la firmele din Galaţi, constatând numeroase nereguli, pornind de la primirea la muncă fără încheierea unui contract individual de muncă şi până la primirea la muncă a salariaţilor în perioada în care aceştia au contractul individual de muncă suspendat.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top