va aflati aici:
Home > Actualitate > Criza coronavirusului închide un hotel din Galaţi, devenit centru de carantină. Angajaţii rămaşi fără job protestează

Criza coronavirusului închide un hotel din Galaţi, devenit centru de carantină. Angajaţii rămaşi fără job protestează

Sindicatul de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) a transmis mass-media un comunicat prin care îşi exprimă nemulţumirea că baza sportivă a instituţiei (care include un hotel şi un restaurant cu circuit deschis pentru public) a fost preluată în regim de urgenţă pentru a servi drept centru de carantină pentru persoanele care revin din Italia sau China.

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Galaţi a fost obligată abuziv să predea complexul sportiv, fără a se ţine cont că a propus, printr-o adresă oficială, cu o săptămână în urmă, Tabăra Gârboavele, spaţiu funcţional cu o capacitate de aproximativ 46 de locuri, aflat la o distanţă de 15 km de Galaţi. În data de 23 februarie 2020, directorul DJTS Galaţi s-a deplasat la Tabăra Gârboavele, împreună cu reprezentaţi de la Prefectură şi DSP, a fost prezentată tabăra, s-au făcut verificări la instalaţiile de încălzire, electricitate şi alimentare cu apă, rămânând să fie preluată”, se arată în comunicat de presă amintit.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că a fost preferat spaţiul ultracentral, aflat la câţiva metri de Primărie şi de Prefectură, deşi, la o adică, acesta nu este tocmai propice pentru carantină, dat fiind că se află într-o zonă foarte circulată având în vedere cele două instituţii din proximitate, iar geamurile hotelului dau direct în stradă. De asemenea, cei de la sindicat spun că instituţia pierde bani, iar o serie de angajaţi au rămas fără loc de muncă, informează ADEVĂRUL.

Criza coronavirusului închide un hotel din Galaţi, devenit centru de carantină. Angajaţii rămaşi fără job protestează

Baza sportivă a Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS), care include un hotel şi un restaurant, ambele cu circuit deschis, a devenit centru de carantină. Sindicaliştii spun că era singura sursă de venit extrabugetar a instituţiei şi că preluarea bazei a însemnat lăsarea fără serviciu a 19 oameni.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top