va aflati aici:
Home > Actualitate > Coronavirus: Spații de carantină la Liceul de Marină

Coronavirus: Spații de carantină la Liceul de Marină

În Liceul Tehnologic de Marină au fost organizate spații de carantină pentru persoanele care se întorc din China și au intrat în contact cu persoane bolnave. Este vorba despre câteva camere din căminul școlii care vor fi folosite de persoanele indicate de autoritățile medicale.

Prefectura Galați, Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică Galați au decis să amenajeze un spațiu de carantină pentru persoanele care ajung la Galați venind din China. În total sunt alocate cinci camere cu 20 de paturi care au toate condițiile, inclusiv acces la un cabinet medical din Galați.

Instituția Prefectului Galați în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, a făcut demersuri pentru a găsi un spațiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric) și a propus următoarea locație:
Liceul Tehnologic „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican” Galați – 5 camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu 6 paturi și baie proprie, o cameră cu 3 paturi și baie proprie, o cameră cu 2 paturi și baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) și un cabinet medical.

În funcție de numărul persoanelor cu risc pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă […]

Totodată, printr-o informare primită de la DSP, astăzi 12 februarie, am fost informați că, din totalul persoanelor sosite din Rep. Populară Chineză, au ieșit din perioada de monitorizare un număr de 5 persoane. Acestea nu au prezentat simptome de boală, nici în perioada monitorizării nici la finalul acesteia.
😷

Comunicat – Instituția Prefectului Galați

Direcția de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum și hrana, atunci când situația o va impune, mai precizează Instituția Prefectului Galați.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top