va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Campionul la Lego din Galați care scrie limbaje de programare pentru roboţi la 10 ani

Campionul la Lego din Galați care scrie limbaje de programare pentru roboţi la 10 ani

David Nicolas Parpale (10 ani), elev în clasa a III-a la Şcoala nr. 13 ”Ştefan cel Mare din Galaţi”, este unul dintre copiii geniali ai României. Nicolas urmează în prezent Şcoala de Arte din Galaţi, secţia de grafică, fiind pasionat de realizarea desenelor. Micuţul este expert şi în Lego, jocul educaţional care permite realizarea unui număr infinit de construcţii.

David se foloseşte de o aplicaţie, numită ”Explore Mode”, care îi permite să vadă ce îl înconjoară din perspectiva robotului. ”Robotul îţi scanează trăsăturile feţei şi îţi poate afla emoţiile pe care le ai la acel moment. În funcţie, de asta reacţionează. Astfel, dacă tu eşti vesel, este şi el, dacă eşti trist, se întristează şi el. Ştie să facă diferenţa între scanarea chipului unui animal şi faţa unui om”, ne dă micuţul câteva detalii despre capabilităţile robotului. Cea mai importantă componentă a robotului este modul de programare, pe care David o adoră. Ceea ce altor copii de vârsta lui li s-ar părea imposibil de înţeles, pentru David este o permanentă provocare, care îl motivează să creeze mereu noi limbaje de programare, cu tot soiul de funcţii pe care robotul să le îndeplinească. Acesta are două moduri de programare, ”Sand box” şi ”Construction”, a explicat David pentru ADEVĂRUL.

Campionul la Lego care scrie limbaje de programare pentru roboţi la 10 ani. „Îţi scanează trăsăturile feţei şi îţi poate afla emoţiile”

David Nicolas Parpale (10 ani), elev în clasa a III-a la Şcoala nr. 13 “Ştefan cel Mare din Galaţi”, este unul dintre copiii geniali ai României. Nicolas urmează în prezent Şcoala de Arte din Galaţi, secţia de grafică, fiind pasionat de realizarea desenelor.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top