va aflati aici:
Home > Actualitate > Bătaie de joc la un cămin al Primăriei Galați. Tineri defavorizați sechestrați și ținuți flămânzi

Bătaie de joc la un cămin al Primăriei Galați. Tineri defavorizați sechestrați și ținuți flămânzi

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 10-11 aprilie, pe porțile Centrului de pe Zimbrului s-au pus lacăte, nimeni nu intră sau iese, iar jumătate din personal stă acolo permanent timp de două săptămâni. Deși acolo nu s-a constatat vreun caz de infectare, tinerii aceia nu pot pleca peste hotare, nici măcar nu pot dormi o noapte în altă parte fiindcă-și pierd locul de cazare în Centru!

Așa se face că, în cele 4 camere libere din clădirea Zimbru 2, a Centrului pentru tinerii aflați în situații de risc (familiștii) stau opt din cei 16-17 angajați ai centrului. Însăși directoarea Mănăilă se pare că „sălășluiește” în propriul birou cu anexă de dormit din cealaltă clădire, Zimbru 1, unde se află și sediul social al instituției.

Angajații centrului, care vor sta acolo două săptămâni – inclusiv paznicii de la firma contractată – până vor fi schimbați de colegii lor din restul personalului, primesc mâncare caldă, de la o firmă de catering.

Tinerii nu au primit nimic. Cel puțin nu până luni, 13 aprilie, pe la prânz, când s-a lăsat cu scandal fiindcă unul dintre tineri a vrut să sară gardul să se ducă să-și ia de mâncare, răzbit fiind de foame.

Abia atunci s-au îndurat cei de la Primărie și au trimis o mașină care, atenție, le-a adus tinerilor defavorizați legume crude și niște produse de bază.

Întreg articolul pe site-ul ALTERNATIVA-JURNALISM FĂRĂ MOGULhttps://www.faramogul.ro/tinerii-de-pe-zimbrului-sechestrati/

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top