va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Aplicație ce poate salva vieți, o invenție a studenților din Galați

Aplicație ce poate salva vieți, o invenție a studenților din Galați

Invenție salvatoare de vieți a studenților de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Un grup de studenți ai universității de stat din Galați a inventat o aplicație ce face imposibilă utilizarea telefonului mobil în timpul șofatului.

Sistemul presupune o cameră montată în mașină, și un computer montat în bordul mașinii. Sistemul emite automat alerte în mașina dacă șoferul încearcă să își folosească telefonul în timp ce conduce.

Odată pus la punct, sistemul va putea retrimite alerta într-un dispecerat, sau chiar poliției, sau va opri pur și simplul motorul.

Citește și Doi studenți gălățeni au creat o aplicaţie software inteligentă pentru Android

Este o aplicație al carei sistem folosește algoritmi de inteligență artificială și vedere artificială care permit detecția folosirii telefonului pentru texting la volan. Sistemul poate fi folosit pe automobile personale, tip taxi cât și pe autocamioane care transportă mărfuri și care, din cauza masei foarte mari, pot provoca accidente desosebit de grave. Aproximativ șase luni a durat realizarea acestei aplicații, iar costurile se ridică la 300-400 de euro cu tot cu unitatea de procesare “, a declarat Florin Bogdan Marin, profesor la Facultatea de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos”.

Ideea realizării unei astfel de aplicații a pornit de la statisticile îngrijorătoare legate de numărul accidentelor provocate d eșoferi care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc mașina.

Sursa: http://reperul.ro/aplicatie-ce-poate-salva-vieti-o-inventie-a-studentilor-din-galati/

Aplicație ce poate salva vieți, o invenție a studenților din Galați – Reperul

Invenție salvatoare de vieți a studenților de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Un grup de studenți ai universității de stat din Galați a inventat o aplicație ce face imposibilă utilizarea telefonului mobil în timpul șofatului. Sistemul presupune o cameră montată în mașină, și un computer montat în bordul mașinii.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top