va aflati aici:
Home > Economie > Petre Daea în alertă: la Galați este instalată seceta în sol

Petre Daea în alertă: la Galați este instalată seceta în sol

În anumite zone ale ţării, seceta s-a instalat în sol. Este vorba de o secetă pedologică, în mod deosebit pe terenurile nisipoase ale României, în partea de sud şi răsărit. De aceea, la solicitarea fermierilor, am dat drumul la staţiile de irigare… Prin lipsa unei lucrări adecvate la nivelul solului poţi să pierzi rapid apa şi să privezi planta de cantitatea atât de necesară pentru creştere şi dezvoltare” declara joi ministrul Agriculturii.

Secetă pedologică” instalată în zonele de sud și est ale României presupune faptul că rezerva de apă din sol are valori  deosebit de scăzute. Din acest motiv lucrările de pregătire a viitoarelor culturi sunt îngreunate iar acest lucru ar putea duce la recolte extrem de slabe. Rezolvarea problemei este irigarea zonelor afectate.

În judeţul Galaţi a început activitatea de irigat. În Câmpia Covurlui, s-a pornit staţia SRP 1 Vânători, care repompează apa din Canalul Magistral Lunca pentru o suprafaţă de 68.000 ha. S-au umplut cu apă peste 18 km de canal”, a anunţat pe Facebook, ministrul Petre Daea.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top