va aflati aici:
Home > Actualitate > Primul centru pentru bolnavii de Alzheimer inaugurat la Galaţi

Primul centru pentru bolnavii de Alzheimer inaugurat la Galaţi

Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi a inaugurat joi, 04 aprilie 2019, Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi “Maria”, un centru destinat persoanelor încadrate în grad de handicap cu afecţiuni precum boala Alzheimer, demenţă vasculară, Boala Parkinson sau care au rămas cu sechele în urma unui accident vascular cerebral.

Centrul dispune de 24 de locuri şi este dotat cu un lift special. Fiecare dormitor are baie proprie echipată cu cărucioare speciale pentru baie şi toaletă. Dormitoarele sunt dotate cu paturi medicale cu saltea ortopedica şi saltea anti-escară, dulapuri, noptiere, mese mobile pentru servit la pat si cărucioare rulante. În plus, în fiecare dulap, bolnavul găseşte la internare tot ce are nevoie, începând cu prosoape, papuci, etc. La nivelul centrului există cabinet de tratament, cabinet psihologic, cabinet de kinetoterapie, dar şi un spaţiu destinat socializării şi petrecerii timpului liber dotat cu canapele, fotolii, televizoare, sistem audio, DVD, mese şi scaune, unde se pot desfăşura activităţi de recuperare prin joc şi de recreere. Contribuţia beneficiarilor se situează între zero şi 900 de lei, în funcţie de încadrarea în gradul de dizabilitate şi a veniturilor bolnavilor sau ale aparţinătorilor, relatează Monitorul de Galaţi.

GALERIE FOTO | La Galaţi, a fost inaugurat Centrul pentru bolnavii de Alzheimer – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a inaugurat joi, 04 aprilie 2019, Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi “Maria”, un centru destinat persoanelor încadrate în grad de handicap cu afecţiuni precum boala Alzheimer, demenţă vasculară, Boala Parkinson sau care au rămas cu sechele în urma unui accident vascular cerebral.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top