va aflati aici:
Home > Actualitate > Galațiul pe traseul caravanei Smart City 2019

Galațiul pe traseul caravanei Smart City 2019

Caravana Smart City este un program național de promovare a soluțiilor și produselor Smart City, realizat Sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei. Programul a fost lansat în 2017 iar în momentul de față s-a trecut la etapa a doua. Practic s-a trecut în faza de promovare a conceptelor Smart City şi de informare a factorilor decidenţi cu privire la noile tehnologii, a modalităţilor de implementare şi mai ales a oportunităţilor de finanţare a acestora. Lansarea caravanei Smart City 2019 are loc măine, 8 aprilie, la Sibiu. Ulterior va străbate principalele orașe ale țării, urmând să ajungă la Galați și Brăila pe data de 11 iunie 2019.

Ce este un smart city?

Un oraș “smart” este un oraș care colectează informații si folosește tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunatăți transportul public, a reduce poluarea și consumul de energie, relația cetatenilor cu autoritatea, condițiile de locuire și sistemul de sănatate si educație. Pe scurt, un oraș care folosește tehnologia pentru a îmbunătăi viata locuitorilor. A început să se discute despre acest concept în anii 90, iar de atunci s-au facut progrese extraordinare. Acum, traficul în cele mai aglomerate orașe ale lumii este dirijat inteligent, senzorii ajută la reducerea consumului de energie folosită pentru iluminatul public, poți vedea pe telefonul mobil în cat timp vine autobuzul și dacă există locuri libere de parcare intr-o anumita zona.

ARSCM a lansat Caravana Smart City

Caravana Smart City este un program național de promovare a soluțiilor și produselor Smart City, realizat Sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei. Scopul primei ediții – 2017/2018 – a fost acela de a promova beneficiile implementării soluțiilor Smart City.

http://www.bursa.ro/caravana-smart-city-etapa-20-24558631

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top