va aflati aici:
Home > Actualitate > A fost confirmat primul deces din cauza gripei la Galați

A fost confirmat primul deces din cauza gripei la Galați

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au confirmat, miercuri, 5 februarie 2020, primul deces din cauza gripei în judeţul Galaţi.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie de 82 ani care a murit în cursul nopţii în spital. Femeia era nevaccinată, era bolnavă cronic şi a fost diagnosticată cu virus gripal AH1 PDM09.

Este al şaselea caz de gripă înregistrat în judeţul Galaţi. În celelalte cinci este vorba despre doi bărbaţi din mediul urban, de 33 şi 45 ani, ambii cu gripă cu virus AH1, o fetiţă de o lună, un elev de opt ani şi o femeie de 31 ani, toţi din mediul urban, cu virus gripal de tip B.

În ceea ce priveşte stocurile de vaccin antigripal, de la debutul sezonului rece, la nivelul judeţului Galaţi au ajuns, în cinci tranşe, 49.374 doze de vaccin care au fost şi administrate. În stoc mai sunt disponibile 1.446 doze, din care 311 la DSP, 1.311 în teritoriu la medicii de familie şi 135 pentru cadrele MApN, informează RADIO IAȘI.

Galaţi: A fost confirmat primul deces din cauza gripei

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au confirmat, miercuri, primul deces din cauza gripei în judeţul Galaţi. Potrivit sursei citate, este vorba despre o femeie de 82 ani care a murit…

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top