va aflati aici:
Home > Economie > 42 de milioane de lei-finanțarea pentru un drum județean

42 de milioane de lei-finanțarea pentru un drum județean

După problemele legate de cofinanțarea lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 242A, contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat de către preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea. Intervențiile vor fi realizate pe ruta Rădeşti–Cruceanu–Bereşti–Bereşti-Meria–Găneşti, și necesită o investiție de peste 42 milioane de lei. Proiectul beneficiază de finanțare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Galaţi este de  peste 22,5 milioane de lei din valoarea totală a proiectului, informează THE WORLD NEWS.

Este cel de-al cincilea proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere judeţene finanţat în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. În cadrul acestui proiect vom moderniza complet aproape 18 km de pe DJ242A, vom reabilita  37 de podeţe şi două poduri, vom realiza peste 20 de km de şanţuri betonate şi vom amenaja staţii pentru mijloacele de transport public de persoane. Procedurile pentru desemnarea constructorului sunt în curs de finalizare. După ce acest proiect a fost declarat eligibil, ni s-a comunicat ca fondurile rămase pot acoperi doar jumătate din resursele financiare necesare acestui proiect. Am avut de luat o decizie – fie renunţam la proiect şi pierdeam 20 de milioane de lei, fie asigurăm din bugetul propriu restul de cofinanţare. Am decis să continuăm acest proiect şi să punem din bugetul propriu restul banilor, mai ales ca autorităţile din domeniu ne-au comunicat că sumele care vor fi economisite în cadrul acestui apel vor fi redirecţionate automat către acest proiect.

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Peste 40 de milioane de lei alocaţi pentru reabilitarea şi modernizarea unui drum judeţean

“Este cel de-al cincilea proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere judeţene finanţat în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. În cadrul acestui proiect vom moderniza complet aproape 18 km de pe DJ242A, vom reabilita 37 de podeţe şi două poduri, vom realiza peste 20 de km de şanţuri betonate şi vom amenaja staţii pentru mijloacele de transport public de persoane.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top