va aflati aici:
Home > Actualitate > 130 de pensionari absolvenţi de universitate la Galaţi

130 de pensionari absolvenţi de universitate la Galaţi

Anul universitar s-a încheiat, joi, la Galaţi nu doar pentru tinerii studenţi, ci şi pentru cei 130 de pensionari care au urmat cursurile Universităţii Vârstei a Treia. Aceştia au studiat, timp de un an, medicina, nutriţia, kinetoterapia, istoria sau arta. Proiectul Universitatea Vârstei a Treia a debutat la Galaţi în urmă cu trei ani. Cursurile ţin un an, perioadă în care studenţii seniori trec prin mai multe module, informează GÂNDUL.

Al treilea an de existență a programului Universității Vârstei a Treia U3A

Înființat în toamna anului 2016, programul Universitatea Vârstei a Treia este o premieră în România. Acesta a dobândit deja, pe parcursul celor trei ani de existență, notorietate, devenind o activitate căutată de seniorii gălățenii și nu numai. Cursul festiv de ieri, 30 mai, a fost prezidat de președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu și directoarea programului U3A, prof. dr. Violeta Pușcașu, alături de decanul facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, prof. univ. dr. Florin Tudor.

La eveniment au fost prezenți și doi dintre cei 200 de profesori care au predat la U3A, doamna Rodica Segal și actorul Vlad Vasiliu. Aceștia le-au mulțumit studenților pentru interesul cu care au frecventat cursurile și pentru sârguința de care au dat dovadă.

Modelul a fost preluat și de Universitatea din Cluj

Profesoara Violeta Pușcașu, directoarea programului, a mărturisit, la final, că modelul gălățean a fost urmat și de seniorii din Cluj, care în luna iulie vor avea primii 30 de absolvenți ai Universității Vârstei a Treia, informează portalul universității gălățene UGAL.RO.

Demers unic în România. 130 de pensionari absolvenţi de universitate la Galaţi: La vârsta noastră am devenit mai tineri, mai buni şi mai fericiţi

Anul universitar s-a încheiat, joi, la Galaţi nu doar pentru tinerii studenţi, ci şi pentru cei 130 de pensionari care au urmat cursurile Universităţii Vârstei a Treia. Aceştia au studiat, timp de un an, medicina, nutriţia, kinetoterapia, istoria sau arta.

Curs festiv pentru a treia promoție de absolvenți ai U3A

Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top