va aflati aici:
Home > Economie > STAER a ajuns la 350 de angajați după insolvență

STAER a ajuns la 350 de angajați după insolvență

Producătorul local de mobilă Staer International a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 93,4 milioane de lei (20 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul precedent, după cum arată datele publicate de Ministerul de Finanţe. Actuala e voluție vine după ce compania a reușit să iasă din procedura insolvenței la sfârșitul anului 2017.

Performanțe anterioare insolvenței

În 2009 Staer se poziționase pe piața de profil din România drept concurent semnificativ pentru principalii retaileri de mobilier Mobexpert și IKEA, conform ADEVĂRUL.

Compania a fost fondată în anul 1992 și în perioada cea mai bună detinea o unitate proprie de productie in Galati (cu o suprafata de 39.000 mp) și o retea de  35 magazine specializate, proprii si partenere. Reteaua a fost în continuă in expansiune națională folosind un parc auto de peste 60 autovehicule. În anul 2007 compania gălățeană avea peste 900 de angajați.

Ieșirea din insolvență

2010 a fost însă anul în care compania a fost nevoită să își ceară insolvența. Spre deosebire însă de numeroase alte companii care după intrarea în insolvență au trecut în faliment, Staer a reușit ieșirea din procedura insolvenței în anul 2017. În 2018 compania a ajuns la 350 de angajați iar cu cifra de afaceri de 93,4 milioane de lei, Staer se apropie rezultatele celui mai bun an din istoria sa, 2007, atunci când businessul societăţii depăşea 100 de milioane de lei.

Încă un faliment de răsunet printre firmele gălăţene. Producătorul de mobilă Staer, concurentul autohton al IKEA a cerut intrarea în insolvenţă

Cererea companiei a fost aprobata de instanta in data de 6 decembrie 2010, care a admis deschiderea procedurii generale de insolventa, anunta MONEY.ro “Deocamdata nu putem spune care este suma totala a creantei, pentru ca pana pe 7 februarie se mai primesc inscrierile creditorilor la masa credala.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top