va aflati aici:
Home > Sport > Un brăilean în turul Europei pe bicicletă

Un brăilean în turul Europei pe bicicletă

Un aventurier în vremuri moderne! Aşa l-am putea descrie pe Iulian Mircea, un tânăr de 29 de ani din Brăila care şi-a propus să străbată Europa pe bicicletă. Iconograf de meserie, de câţiva ani Iulian a devenit pasionat de cicloturism şi s-a hotărât să descopere bătrânul continent în cadrul unui tur în care va pedala 25.000 km şi va trece prin 33 de ţări. Plecat în vară din Brăila, după patru luni petrecute în această aventură incredibilă tânărul a trecut prin 10 ţări: Bulgaria, Turcia, Grecia, Albania, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Slovenia, Italia şi Vatican. În total, Iulian a pedalat până acum aproape 7.200 de kilometri. Acesta preconizează că va reuşi să finalizeze acest tur european pe două roţi undeva în 2021.

Ba chiar a ajuns ca în 2015 să străbată astfel întreaga României, parcurgând 2.948 km în 31 zile.

“Turul României a fost precursorul turului în care mă aflu în prezent. Mi-am dorit încă de atunci să încerc prima ieşire din România pe bicicletă şi anume să ajung în Grecia, dar poate lipsit de curaj şi încurajat de o ştire pe care o văzusem în acea vremea legată de un alt cicloturist care de asemenea făcuse un tur al României, m-am gândit că ar fi o opţiune bună şi pentru mine. Până la prezentul traseu a fost cea mai lungă călătorie pe două roţi. A fost o experienţă memorabilă, iar fiecare zi a fost o lecţie pentru mine exact cum se întâmplă”, a declarat Iulian pentru OBIECTIV VOCEA BRĂILEI.

 

Turul Europei pe bicicletă

cel care s-a “înhămat” la această “nebunie”, cum ar putea fi catalogată de mulţi, este Iulian Mircea, un tânăr brăilean de 29 ani, iconograf de meserie * pasionat de cicloturism, Iulian a plecat din Brăila în vară şi a pedalat până acum aproape 7.200 km, trecând prin 10 ţări * deşi

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top