va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Ultraviolete în loc de clor în apă. La „Dunărea de Jos”, un tunisian studiază metoda de aplicare

Ultraviolete în loc de clor în apă. La „Dunărea de Jos”, un tunisian studiază metoda de aplicare

În Tunisia, explică Said, există o mare problemă cu apa și de aceea teza sa de doctorat este atât de aplicată: „Studiul, controlul și implementarea unui sistem de reciclare a apelor uzate prin tratarea cu radiație în ultraviolet”.

A lucrat în cadrul Laboratorului de Aplicații în domeniul Energiilor Eficiente și al Energiilor Regenerabile sub îndrumarea prof. Abdelkader Mami și cu ajutorul lui Naoufel Zitouni.

Apoi, a aflat că profesorii de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din Galați l-ar putea ajuta în cercetarea sa și s-a înscris pentru un stagiu de pregătire doctorală de câteva luni la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

„S-au făcut studii în Tunisia pe o instalație practică de tratare a apei, noi îmbogățim ce au dezvoltat ei acolo, în baza articolelor de cercetare, cu ajutorul inteligenței artificiale, facem teste și tragem concluzii. Said vrea să scrie, cât se află la Galați, un articol științific dar și un capitol din teza sa de doctorat. E un tânăr muncitor, deștept și dornic să știe cât mai multe și asta mă bucură. Ne vedem zilnic câteva ore pe Skype și lucrăm împreună”,spune prof. dr. ing. Viorel Mînzu.

Galațiul, un oraș care oferă liniște benefică studiului

La rândul său, Said recunoaște că a învățat multe de când este în Galați și că, dacă va mai avea posibilitatea să beneficieze de încă un stagiu de pregătire, până la finalizarea tezei, ar alege să vină tot la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Studentul tunisian este cazat în Campusul Studențesc. În timpul liber, explorează orașul și spune că îi place mult liniștea din această parte de lume. Încă nu a descoperit bucătăria românească, pentru că a avut suficientă mâncare tradițională de acasă, însă e dispus să încerce câteva feluri de care a citit pe net. Îi e dor de familie, dar știe că se va întoarce acasă pe 17 decembrie. După finalizarea tezei, Said spune că va încerca să își pună cunoștințele în practică, dacă va putea în Tunisia, dacă nu, undeva în afara țării de baștină.

Întreg articolul pe site-ul ALTERNATIVA-JURNALISM FĂRĂ MOGULhttps://www.faramogul.ro/solutia-tratarii-apei-uzate-cu-ultraviolete/

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top