va aflati aici:
Home > Economie > UiPath Romania anunță donație pentru copiii din Galați după incendiul de la Notre Dame

UiPath Romania anunță donație pentru copiii din Galați după incendiul de la Notre Dame

După criticile pe care le-a primit în urma donației de 1 milion de euro către catredarala Notre Dame, UiPath Romania anunță acțiunile cu impact social pe care le realizează prin intermediul propriei fundații. Aceste acțiuni vizează și copiii cu situații defavorizate din Galați.

Cine este UiPath

Pentru cei care nu știu ce este UiPath, precizăm că UiPath este o companie românească devenită internațională, activând în domeniul robotizării proceselor de automatizare (RPA). Practic este considerată primul „unicorn ” românesc. Compania a primit până acum investiții în valoare de 265 de milioane de dolari. Inprezent a ajuns să fie evaluată la 3 miliarde de dolari. UiPath a fost înființată de antreprenorii Dan Dineș și Marius Tirca având sediul inițial în București. După infuzia de capital aceasta s-a extins în Londra, New York, Bengaluru, Singapore și Tokyo. Practic avem de-a face cu cea mai scumpă companie românescă a momentului.

Donația pentru reconstrucția Notre Dame

Aflat pe scena unui mare eveniment de tehnologie la Paris, cofondatorul companiei, Dan Dineș a anunțat săptămâna trecută ca UiPath a decis să doneze un milion de euro pentru reconstrucția catedralei Notre Dame, afectată de incendiu. Acest gest a stârnit reacții diverse pe internet. Unii s-au declarat indignați de faptul că o companie românească a ales să doneze acești bani către o entitate din Franța, în loc să ajute diferite ONG-uri din România sau în loc să încerce să rezolve probleme din țară, după cum preciza PlayTech.

Programele UiPath pentru România

Ca răspuns la adresa  acestor critici, compania a precizat că a demarat implementarea primului proiect al Fundatiei UiPath care abordeaza integrat nevoile copiilor afectati de saracie si scalarea initiativei la nivel global cu un buget de 2 milioane de dolari.

In 2019, 140 de copii (11-16 ani) din familii sărace din București, Cluj, județele Galați si Vaslui vor primi pachete integrate de sprijin (burse, materiale educaționale, servicii medicale, îmbracaminte și alimente) pentru a accesa programe educaționale menite să-i pregateasca pentru viitor. Pâna in 2025, Fundația își propune să transforme viața a 500.000 de copii. În paralel, continuăm sa fim sensibili la situațiile de criză ce se întampla în fiecare regiune unde UiPath este prezentă. Peste 2500 de profesioniști lucrează pentru UiPath – in 32 de birouri în 20 de tari„, precizează compania pentru wall-street.ro.

Fundatia UiPath, buget de 2 milioane de dolari pentru sustinerea copiilor saraci din Romania si India in 2019

Anuntul facut de Daniel Dines, Co-fondator si CEO al UiPath, in cadrul evenimentului UiPath Together Paris, in legatura cu decizia companiei de a dona 1 milion de euro pentru lucrarile de refacere a catedralei Notre Dame oglindeste valorile UiPath, care deruleaza permanent initiative cu impact social global, precizeaza reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top