va aflati aici:
Home > Justitie > Tudorel Toader: Arhiva Curții de Apel Galați se va muta la Focșani

Tudorel Toader: Arhiva Curții de Apel Galați se va muta la Focșani

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader,originar din Vrancea, a declarat, săptămâna trecută,aflându-se întro vizită la Focşani, că ministerul derulează un program de construcţie a 15 arhive care vor funcţiona pe lângă fiecare curte de apel din ţară. Toader a criticat starea actuală a arhivelir românești arătând că în multe dintre situaţii documentele sunt păstrate pe holuri sau în subsoluri, în condiţii de temperatură şi umiditate necorespunzătoare.

Documentele oficiale din justiţie se păstrează 90 de ani ca să putem valorifica drepturile pe care aceste documente le-au consacrat, le-au consfinţit pentru noi sau pentru succesori. Nu avem spaţii suficiente pentru arhive în toată ţara. Cele existente sunt necorespunzătoare, unele spaţii de depozitare ocupă din spaţiile care ar fi atât de necesare activităţii judiciare, alteori neexistând spaţii corespunzătoare de arhivare, instanţele de judecată, parchetele au închiriat alte spaţii de la particulari. Avem un program de construcţie de arhive. Vor fi 15 arhive la nivelul fiecărei curţi de apel unde vor fi arhivate documentele de la nivelul instanţelor de judecată, parchetelor de pe lângă instanţele de judecată, dar şi penitenciarele arondate.

Tudorel Toader – Ministrul Justiției

În cazul Galațiului, arhiva Curţii de Apel Galaţi va urma să fie construită pe un teren de 5.000 de metri al Penitenciarului Focşani, a mai precizat Tudorel Toader, conform de Bursa.ro.

 BURSA.RO

TUDOREL TOADER: La Focşani va fi construit un Palat de Justiţie

Actualizare – Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, astăzi, construirea unui Palat al Justiţiei la Focşani, în prezent Judecătoria Focşani şi Tribunalul Vrancea desfăşurându-şi activitatea în condiţii improprii. —– Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, astăzi, la Focşani, că ministerul derulează un program de construcţie a 15 arhive care vor funcţiona pe lângă fiecare curte de apel din ţară.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top