va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Teodor Visan – Expozitie de pictura la Muzeul de Arta Vizuala

Teodor Visan – Expozitie de pictura la Muzeul de Arta Vizuala

In cadrul Muzeului de Arta Vizuala din Galati, aflat in strada Tecuci nr.7 va avea loc joi 12 ianuarie 2017 vernisajul expozitiei artistului plastic galatean Teodor Visan.

Desi Teodor Visan expune inca inca din anul 1967, acesta a absolvit cursurile Facultatii de Arte Plastice din Galati in anul 2011, la varsta de 68 de ani dupa 3 ani de studii alaturi de tinerii studenti. Intr-o declaratie din 2011 artistul spunea că pe tot parcursul celor trei ani de facultate nu a avut nicio secundă complexul vârstei înaintate:
“Nu m-am gândit la diferenţa de vârstă dintre mine şi colegii mai tineri, îmi făceam temele ca orice alt coleg. M-am simţit bine împreună cu ei.”

Pe parcursul anilor Teodor Visan a avut  peste 40 de expoziţii personale în ţară şi străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia) primind numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2011), „Personalitatea Culturală a Anului” – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top