va aflati aici:
Home > Actualitate > Situaţie absurdă la Galaţi şi Brăila: dacă te muşcă un câine, trebuie să mergi la Bucureşti pentru o banală injecţie

Situaţie absurdă la Galaţi şi Brăila: dacă te muşcă un câine, trebuie să mergi la Bucureşti pentru o banală injecţie

Ferească sfântul să te muşte un animal sălbatic sau un câine la Galaţi şi la Brăila! În ambele judeţe dozele de ser antirabic au fost epuizate de ceva vreme, aşa că medicii nu au altă soluţie decât să te trimită la Bucureşti pe o amărâtă de injecţie. Criza de ser antirabic (este substanţa injectată în cazul semnelor de turbare; a nu se confunda cu vaccinul antirabic, care este folosit stric profilactic) afectează Brăila de circa două săptămâni. O vreme, medicii brăileni s-au împrumutat de ser de la Galaţi, în speranţa că stocurile vor fo refăcute, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, s-a terminat şi rezerva de la Galaţi, informează Adevărul.

Situaţie absurdă la Galaţi şi Brăila: dacă te muşcă un câine, trebuie să mergi la Bucureşti pentru o banală injecţie

La Brăila, serul antirabic s-a terminat de două săptămâni, iar la Galaţi de câteva zile (după ce gălăţenii i-au împrumutat o vreme pe brăileni). Medicii spun că Ministerul Sănătăţii a dat vina pe distribuitorul naţional Unifarm pentru această situaţie revoltătoare.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top