va aflati aici:
Home > Actualitate > Singurul castru roman din Moldova va fi scos la lumină după 1.600 de ani

Singurul castru roman din Moldova va fi scos la lumină după 1.600 de ani

Singura cetate romană din Moldova, Tirighina-Barboşi, care se află chiar la marginea oraşului Galaţi, va fi restaurată şi pusă în valoare prin intermediul unui amplu proiect cu o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro. Primăria municipiului Galaţi a scos deja la licitaţie lucrările, termenul limită de depunere a eventualelor oferte fiind 20 februarie 2020.

„Peste alte secole, probabil că alţii se vor mira când vor găsi acolo, sub resturile unor hipermarketuri  şi benzinării, rămăşiţe umane şi alte relicve. Probabil că nimeni nu-şi va aminti cum au ajuns acolo, iar istoria se va rescrie”, comenta recent, cu amărăciune, Ion Caşu, unul dintre cei mai aprigi istoriografi moderni ai oraşului Galaţi, relatează ADEVĂRUL.

Singurul castru roman din Moldova va fi scos la lumină după 1.600 de ani. „Tezaurul neştiut” este considerat al doilea ca importanţă din România

Lucrările au fost scoase la licitaţie, termenul de depunere a ofertelor fiind 20 februarie. Proiectul în valoare de 3,5 milioane de euro este gestionat de autorităţile locale de la Galaţi, iar finanţarea este acoperită în proporţie de 50% din fonduri europene.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top