va aflati aici:
Home > Actualitate > Primarul Galaţiului, nemulţumit de dozele de vaccin alocate:„Distribuirea se face în bătaie de joc”

Primarul Galaţiului, nemulţumit de dozele de vaccin alocate:„Distribuirea se face în bătaie de joc”

Primarul Ionuţ Pucheanu cere Guvernului să renunţe la politizarea campaniei de vaccinare şi să ţină cont de toţi românii. Potrivit edilului, zilnic, în municipiul Galaţi se vaccinează doar câteva zeci de persoane, deşi capacitatea de vaccinare este de peste 2.000.   „Sunt acum aproape 18.000 de gălăţeni pe liste în aşteptarea vaccinului anti-COVID, iar distribuirea dozelor pe judeţe se face în bătaie de joc. În fiecare zi în medie în municipiul Galaţi se vaccinează doar câteva zeci de persoane, deşi capacitatea de vaccinare este de peste 2.000. Gălăţenii nu trebuie să fie trataţi precum cetăţeni de mâna a doua, ci să aibă şanse egale cu toţi ceilalţi români care doresc să se vaccineze. Este nevoie de transparenţă reală şi de echitate în distribuirea dozelor de vaccin. Guvernul trebuie să renunţe la politizarea campaniei de vaccinare şi să ţină cont de toţi românii. Pandemia nu se tratează doar cu restricţii care se răsfrâng tot timpul asupra oamenilor, ci este nevoie de soluţii corecte pentru vaccinare”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi, pentru ADEVĂRUL.

Reprezentanţii municipalităţii oferă şi câteva exemple concrete, în ceea ce priveşte numărul alocat de doze altor judeţe. „Spre exemplu, la Cluj au fost administrate deja 126.162 doze (17% raportat la numărul de locuitori), la Prahova 106.000 doze (13% raportat la numărul de locuitori), la Iaşi 113.771 doze (adică 12% raportat la numărul de locuitori), la Braşov 70.000 de doze (11% raportat la numărul de locuitori).  Şi asta în timp ce în judeţul Galaţi s-au distribuit şi administrat până acum numai 45.000 de doze, adică 7% raportat la numărul de locuitori”, a transmis Biroul de presă al Primăriei Galaţi.  

Primarul Galaţiului, nemulţumit de dozele de vaccin alocate:„Distribuirea se face în bătaie de joc”

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, atrage atenţia asupra numărului mic de doze de vaccin alocate gălăţenilor, în comparaţie cu alte judeţe. Din cele 36 de cabinete de vaccinare, în prezent funcţionează doar şapte cabinete din cauza dozelor insuficiente de vaccin alocate.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top