va aflati aici:
Home > Actualitate > Reacţii dure ale autorităţilor după ce DSP Galaţi a propus ca persoanele cu Covid-19 să fie tratate la Brăila

Reacţii dure ale autorităţilor după ce DSP Galaţi a propus ca persoanele cu Covid-19 să fie tratate la Brăila

O adresă trimisă duminică de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi către Direcţia de Sănătate Publică Brăila, în care se propune ca „pacienţii din judeţul Galaţi, suspecţi/confirmaţi cu COVID-19 să fie trataţi în spitalele din Brăila” a stârnit reacţii dure în rândul brăilenilor şi al autorităţilor locale, relatează Agerpres.

Prefectul a mai precizat că discuţia pe acest subiect trebuie să fie „una tehnică, aplicată, cu argumente medicale, pe care trebuie să le găsească specialiştii”, având în vedere că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila are un deficit mare de medici.

„Vreau ca decizia care se va lua la final să nu fie una administrativă, ci una utilă, în care să ne şi sprijinim unii pe alţii şi să ieşim cu bine din criza asta. Ştim şi se cunoaşte faptul că avem mari probleme de personal în Spitalul Judeţean Brăila, specialiştii trebuie să spună dacă putem face faţă unui asemenea angajament. Pacienţii pe care îi avem internaţi azi nu au şi alte patologii. Azi avem două cazuri şi situaţia este încă sub control, dar trebuie să ne pregătim pentru scenarii care ne pot depăşi la un moment dat şi atunci e bine ca autorităţile să îşi ia măsuri din timp, pentru a face faţă scenariilor grele. Nu este greu să transmitem şi noi o scrisoare celor de la Galaţi, să le spun că “de mâine ne mutăm cu totul la voi”. Nu îmi este greu, de asta spun că discuţia trebuie să fie una aplicată”, a completat Boboc, informează HOTNEWS.

Primarul municipiului, Marian Dragomir, a scris pe pagina sa de Facebook că nu va permite niciodată „ca Brăila să se transforme în oraşul COVID-19” şi că va cere demisia „celor care vor accepta această bătaie de joc”.

„Această propunere nu poate fi acceptată, deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în oraşul COVID-19, în timp ce alte oraşe exportă la noi acasă bolnavii infectaţi. Luni dimineaţă, Primăria Municipiului Brăila va transmite adresă oficială către toate instituţiile implicate, astfel încât această propunere să nu fie niciodată pusă în practică. Este normal să tratăm cu maximă responsabilitate brăilenii care vor avea coronavirus, dar nu trebuie să acceptăm niciodată sa ne transforme în oraşul infectat. Să le fie ruşine celor care au propus aşa ceva şi voi cere demisia celor care vor accepta această bătaie de joc. De ce vindeţi Brăila, stimabililor? Cu ce preţ? Care vă este interesul? Solicit public prefectului să nu mai accepte astfel de lucruri”, a scris Dragomir pe Facebook.

Puteți citi aici întreg articolul: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23743873-persoanele-covid-19-din-galati-tratate-braila-reactii-dure.htm

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top