Profesorii universitari gălățeni au obţinut un înlocuitor natural pentru colorantul chimic din carne care provoacă cancer Actualitate Educatie-Cultura by Info Galati 09 - 2019-07-140 Maricica Stoica, Petru Alexe şi Cristian Dima sunt profesori la Facultatea de Inginerie Alimentară din Galaţi şi au reuşit, în urma mai multor luni de cercetare în laborator, să obţină un colorant natural în locul azotitului de sodiu, o substanţă chimică folosită în prezent pentru a da o culoare plăcută cărnii şi produselor din carne, dar care s-a dovedit ştiinţific că produce cancer, relatează Adevărul. Profesorii universitari care au obţinut un înlocuitor natural pentru colorantul chimic din carne care provoacă cancer Maricica Stoica, Petru Alexe şi Cristian Dima sunt profesori la Facultatea de Inginerie Alimentară din Galaţi şi au reuşit, în urma mai multor luni de cercetare în laborator, să obţină un colorant natural în locul azotitului de sodiu, o substanţă chimică folosită în prezent pentru a da o culoare plăcută cărnii şi produselor din carne, dar care s-a dovedit ştiinţific că produce cancer. Distribuie acum:WhatsAppFacebookPinterestTwitterEmailSkypeImprimare