va aflati aici:
Home > Actualitate > Prima platformă marină construită la Galaţi a fost readusă la ţărm

Prima platformă marină construită la Galaţi a fost readusă la ţărm

OMV Petrom a adus la ţărm platforma autoridicătoare „Gloria“, din zona de producţie a Mării Negre în care era amplasată de aproape 40 de ani. Platforma Gloria a fost transportată cu succes în Portul Agigea, din Constanţa. Este pentru prima dată când o platformă marină este retrasă din producţie în România.

Platforma „Gloria“ a fost construită la Şantierul Naval Galaţi, fiind prima de acest fel construită în România şi a fost inaugurată în 1976. Platforma a fost folosită în operaţiuni de producţie a ţiţeiului şi gazelor din zăcământul Sinoe, în apele de mică adâncime ale Mării Negre. În 1980, platforma „Gloria“ a finalizat forajul la sonda Lebăda 8, care a devenit prima descoperire comercială offshore de hidrocarburi din România. Începând din 1998, platforma „Gloria“ s-a aflat pe zăcământul Sinoe, la aproximativ 30 de km de ţărm, în ape de aproximativ 40 de metri adâncime şi a fost folosită ca platformă de producţie, informează MONITORUL DE GALAȚI. 

Prima platformă marină construită la Galaţi a fost readusă la ţărm – Monitorul de Galati – Ziar print si online

OMV Petrom a adus la ţărm platforma autoridicătoare „Gloria”, din zona de producţie a Mării Negre în care era amplasată de aproape 40 de ani. Platforma Gloria a fost transportată cu succes în Portul Agigea, din Constanţa. Este pentru prima dată când o platformă marină este retrasă din producţie în România.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top