va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Picturile lui Sabin Bălașa de la Galați, curățate și repuse în valoare

Picturile lui Sabin Bălașa de la Galați, curățate și repuse în valoare

Cele două picturi murale aflate în holul Facultăţii de Inginerie au fost curăţate de praf şi protejate cu un cordon. Facultatea are în patrimoniu două picturi semnate de Sabin Bălaşa.

“Hora” (5,40 m x 3,20 m), terminată în 1990, ilustrează o horă de fete care trasează teritoriul României Mari.

„Războinicii” (7,40 m x 3,20m), este o frescă din 1975, care a fost găzduită de Muzeul Militar Central din Bucureşti, până la demolare, în 1988, apoi a fost mutată, chiar de către artist, la Galaţi.

Artistul plastic Denis Brînzei, de la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, este cel care a reîmprospătat picturile. Acum, în Spaţiul Cultural Deschis, unde sunt expuse, a fost amplasat şi un totem informativ. Acesta le prezintă vizitatorilor şi celor care studiază în clădire istoria lucrărilor, în română şi engleză, relatează REALITATEA DE GALAȚI.

Picturile lui Sabin Bălașa de la Galați, curățate și repuse în valoare

Picturile lui Sabin Bălașa de la Galați, curățate și repuse în valoare. Ele pot fi admirate în holul Facultății de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos”. Cele două picturi murale aflate în holul Facultăţii de Inginerie au fost curăţate de praf şi protejate cu un cordon.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top