va aflati aici:
Home > Eveniment > Pe 28 februarie, premiera filmului ”colectiv”, în prezența echipei, la Galați

Pe 28 februarie, premiera filmului ”colectiv”, în prezența echipei, la Galați

Vineri, 28 februarie 2020, echipa ”colectiv” vine la Cinematograful Profesor Ion Manole din Galați pentru o proiecție specială urmată de un q&a.

„Momentul Colectiv a fost pentru noi toți o traumă. Că orice individ traumatizat, o societate traumatizată devine ușor de manipulat și de mințit. După Colectiv decizia de a face un film prin care să înțeleg mai bine cum funcționează societatea și mai ales relația cetățean – stat, a venit natural. Mi-am îndreptat atenția către presă și pe parcursul unui an am putut observa din interior și în timp real procesul dramatic al luptei pentru adevăr a jurnalistilor cu autoritățile statului care, lipsite de orice urmă de umanitate, nu numai că au manipulat opinia publică, dar au și acoperit intenționat corupția din sistemul de sănătate, luând în calcul fără să clipească moartea propriilor cetățeni.” a declarat regizorul Alexander Nanau.

Premiera mondială a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, iar premiera nord-americană la TIFF (Toronto International Film Festival). Distribuția în cinematografe este realizată de către Bad Unicorn, iar începând cu primăvara anului viitor,  „colectiv” va fi disponibil și pe HBO si HBO GO.

Filmul „colectiv” este produs de Alexander Nanau Production, în coproducție cu Samsa Film Luxembourg și HBO Europe, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Luxemburg Film Fund și Sundance Documentary Fund, cu participarea MDR Germania, RTS Elveția, RSI – Elveția și YES Docu – Israel.

Detalii despre program și bilete puteți afla de pe pagina de facebook a evenimentului:

Premieră “colectiv” la Galați

Film event in Galati, Romania by colectiv film and 2 others on Friday, February 28 2020 with 416 people interested and 91 people going. 5 posts in the…

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top