va aflati aici:
Home > Uncategorized > Parazitul periculos care distruge teii argintii din România

Parazitul periculos care distruge teii argintii din România

Dincolo de polemici, o serie de lămuriri pertinente sunt cuprinse într-un raport detaliat întocmit de un expert recunoscut în domeniul dendrologiei: conf.dr.ing. Florin Clinovschi (de la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava). Specialistul predă de mai bine de 20 de ani în învăţământul superior silvic, fiind şi expert judiciar autorizat de Ministerul Justiţiei pentru evaluările necesare în dosarele civile şi penale.

Solul de pe Faleză este pur şi simplu toxic Conform măsurătorilor făcute solului din zona Falezei Dunării (unde peste 100 de tei s-au uscat) arată că pH-ul acestuia este foarte ridicat, depăşind limitele la care teiul argintiu (Tilia Tomentosa) poate supravieţui, relatează ADEVĂRUL.

FOTO Parazitul periculos care distruge teii argintii din România. Explicaţia alarmantă a specialiştilor

Experţii în dendrologie confirmă că la uscarea în masă a teilor din Galaţi contribuie un cumul de factori ce ţin mai ales de poluare şi de schimbările climatice care au favorizat dezvoltarea unei ciuperci periculoase. Fenomenul, indentificat şi în alte oraşe. Copacii bolnavi trebuie defrişaţi.

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top