va aflati aici:
Home > Actualitate > Pădure de salcâmi plantată pentru prevenirea cutremurelor în comuna Izvoarele

Pădure de salcâmi plantată pentru prevenirea cutremurelor în comuna Izvoarele

Îmbunătățirea situației cu care se confruntă localitatea Izvoarele, din judeţul Galaţi, afectată în ultimii ani de inundaţii, alunecări de teren şi sute de cutremure pare să își fi găsit soluția într-o o pădure de salcâmi. Circa 200 de voluntari şi militari şi-au asumat joi, 21 martie 2019,  misiunea de a împăduri dealurile din zonă pentru ca acestea să nu se mai prăvăleescă peste casele localnicilor.

Voluntarii de la asociaţiile „Frontiera Gălăţeană” şi „Galaţi, oraşul meu”, alături de angajaţi de la ISU şi de la Poliţia Locală Galaţi plantează pădurea de salcâm, acţiunea numindu-se „Drumul Generalului“. Este dedicată generalului Eremia Grigorescu deoarece anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea eroului, iar pădurea are aproximativ 20.000 de salcâmi.

conform Descoperă.ro.

În Galaţi a fost plantată o pădure ce poartă numele generalului Eremia Grigorescu

O amplă acţiune de împădurire a avut loc joi în satul Izvoarele, din judeţul Galaţi, unde aproximativ 200 de voluntari plantează o pădure cu 20.000 de salcâmi, care va purta numele generalului Eremia Grigorescu, transmite corespondentul MEDIAFAX. Copacii au fost plantaţi pe dealurile din jurul localităţii Izvoarele, cunoscută pentru sutele de cutremure misterioase şi pentru numeroasele alunecări de teren, scrie Mediafax.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top