va aflati aici:
Home > Actualitate > Orfanii, lăsaţi de Guvern fără bani. Suma dată Protecţiei Copilului prin bugetul pe 2020 ajunge doar până în februarie

Orfanii, lăsaţi de Guvern fără bani. Suma dată Protecţiei Copilului prin bugetul pe 2020 ajunge doar până în februarie

Alocările bugetare pentru 2020 par de domeniul ridicolului în unele zone de importanţă majoră. După ce Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că s-a pomenit cu un buget înjumătăţit faţă de anul 2029, vin veşti rele şi din zona instituţiilor deconcentrate din teritoriu. Spre exemplu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi are alocate pentru tot anul 2020, de la bugetul de stat, doar 11,7 milioane de lei, faţă de cheltuieli prognozate de circa 75 de milioane de lei. „În mod normal, pe lege, DGASPC trebuia să primească 90 la sută de la bugetul de stat şi până la 10 la sută de la autoritatea locală, respectiv CJ Galaţi. Din păcate, se pare că s-au cam inversat cifrele… CJ Galaţi trebuie, cum, necum, să asigure din surse proprii, diferenţa de 63,3 milioane de lei, adică aproximativ 13,4 milioane de euro”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. „Această tăiere de 13,4 milioane de euro este greu de acceptat, pentru că sunt oameni bolnavi, copii, peste 1.000 de angajaţi pe care îi are DGASPC Galaţi. Bugetul CJ pentru partea de protecţie a copilului şi asistenţă socială a fost făcut praf prin aceste alocări, total insuficiente, de la bugetul de stat. Va fi dificil să facem rost de banii necesari”, a adăugat Fotea, relatează ADEVĂRUL.

Orfanii, lăsaţi de Guvern fără bani. Suma dată Protecţiei Copilului prin bugetul pe 2020 ajunge doar până în februarie

Potrivit bugetului estimat pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, instituţia cu peste 1.000 de angajaţi are nevoie, pe 2020, de circa 75 milioane de lei, însă alocările de la bugetul de stat sunt de doar 11,7 milioane de lei.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top