va aflati aici:
Home > Economie > O măsură fiscală cu intenții bune, care va sfârși prost, legalizarea bacșișului

O măsură fiscală cu intenții bune, care va sfârși prost, legalizarea bacșișului

Se pare că se intenționează legalizarea bacșișului. Cu alte cuvinte, va apărea pe bonul de casă. Toate bune și frumoase într-un stat unde salariile sunt oarecum decente, totul este fiscalizat, informatizat și transparent. Dar la noi, știm foarte bine că majoritatea chelnerilor și barmanilor, spre exemplu, se angajează pentru bacșiș, nicidecum pentru salariu, care este extrem de modest. La fel și coafezele, manichiuristele, și mulți alții ale căror profesii se încadrează la capitolul „servicii”. Patronii cunosc acest aspect și angajarea este ca o înțelegere, scrie Bogdan-Radu Brânzan pentru REPUBLICA. 

O măsură fiscală cu intenții bune, care va sfârși prost. „Chelnerii, barmanii, coafezele, manichiuristele nu se angajează pentru salariu, ci pentru bacșiș”

Foto: Guliver Getty Images Se pare că se intenționează legalizarea bacșișului. Cu alte cuvinte, va apărea pe bonul de casă. Toate bune și frumoase într-un stat unde salariile sunt oarecum decente, totul este fiscalizat, informatizat și transparent. Dar la noi, știm foarte bine că majoritatea chelnerilor și barmanilor, spre exemplu, se angajează pentru bacșiș, nicidecum pentru salariu, care este extrem de modest.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top