va aflati aici:
Home > Economie > Navele de croazieră vor aduce în Deltă peste 60.000 de turiști, din păcate nu vor trece și prin Galați

Navele de croazieră vor aduce în Deltă peste 60.000 de turiști, din păcate nu vor trece și prin Galați

Este descurajantă lipsa de pragmatism a autorităților de la noi în valorificarea acestui flux turistic. Spre exemplu, în Portul Galați există un Ponton „Schengen”, la care ar putea acosta navele de croazieră, dar pentru ca acesta să poată fi folosit ar trebui dată o hotărâre de guvern. Pontonul plutitor cu lungimea de 60 de metri şi lăţimea de 11 metri, are 700 mp de spații special amenajate pentru pentru îmbarcare/debarcare, controlul de frontieră al documentelor şi birourile personalului vamal. A fost construit în 2010 – 2011 în ideea că România va adera la Spațiul „Schengen”. Cum aderarea întârzie și Pontonul „Schegen” este nefolosit, întreținerea sa costând 50.000 de euro în fiecare an, pentru curăţenie, utilităţi şi salariile paznicilor. Autorităţile române nu pot să schimbe destinaţia clădirii decât printr-o hotărâre de guvern, deoarece investiţia a fost înscrisă în strategia de aderare la Spaţiul „Schengen”, aprobată şi finanţată de Uniunea Europeană, relatează România Liberă.

Navele de croazieră vor aduce în Deltă peste 60.000 de turiști | Romania Libera

Autoritățile române nu se pricep să atragă acest flux turistic, cazul cel mai flagrant fiind în Portul Galați, unde există un Ponton „Schengen” la care navele de croazieră nu pot acosta în lipsa unei hotărâri de guvern ce întârzie de ani de zile.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top