va aflati aici:
Home > Actualitate > Municipiul Galaţi intră în competiţia pentru titlul “Capitala Tineretului din România”, ediţia 2020-2021

Municipiul Galaţi intră în competiţia pentru titlul “Capitala Tineretului din România”, ediţia 2020-2021

Alături de municipiile Constanţa şi Craiova, oraşul nostru a intrat în competiţia pentru obţinerea titlului “Capitala Tineretului din România”, ediţia 2020-2021, şi a premiului aferent de 50.000 de euro. Oraşul câştigător va purta titlul în perioada 02 mai 2020 – 01 mai 2021, timp în care va implementa şi derula un program complex de dezvoltare urbană prin tineri.

Reprezentanţii celor trei oraşe au depus dosarele de candidatură pentru Runda I în format electronic pe platforma de candidatură dedicată, prezentând o serie de specificaţii tehnice, dar şi o scrisoare de motivaţie alături de descrierea conceptului programului propus. Analizarea candidaturilor va fi realizată de un juriu independent, format din reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, ai mediului privat, ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare. Oraşele finaliste alese pe baza criteriilor de jurizare îşi vor depune o candidatură completă în cea de-a doua rundă. Lista scurtă a finaliştilor va fi publicată pe data de 31 iulie, iar până pe 30 septembrie oraşele finaliste vor dezvolta conceptul propus într-un dosar extins de candidatură.

Programul “Capitala Tineretului din România”, aflat în prezent la cea de-a cincea ediţie, a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR). Prima ediţie a a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a purtat acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău, Baia Mare şi Iaşi, care a preluat oficial mandatul în data de 02 mai 2019.

Sursa : https://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/municipiul-galati-intra-in-competitia-pentru-titlul-capitala-tineretului-din-romania-,-editia-2020-2021.html

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top