va aflati aici:
Home > Uncategorized > Mesajul de 1 Decembrie al Elenei, o gălățeancă de 24 de ani bolnavă de scleroză multiplă: “Cu dragoste, pentru țara mea, care nu mă poate trata!”

Mesajul de 1 Decembrie al Elenei, o gălățeancă de 24 de ani bolnavă de scleroză multiplă: “Cu dragoste, pentru țara mea, care nu mă poate trata!”

Nu vrea să critice pe nimeni pentru starea ei, mai ales de ziua națională. Istoria de viață, empatia și optimismul Elenei și ale lui Adrian Orac, doi tineri din Odaia Manolache, sat aflat la 30 km din Galați, care sunt în căutare de 60.000 de euro ca să încerce un tratament în străinătate. Până acum au strâns mai puțin de jumătate din suma necesară.

Reporter LIBERTATEA: Ce crezi despre România, Elena?Elena: “România este țara mea de suflet! Nu mă văd locuind în altă parte! Îmi doresc din toată inima să se investească mai mult în sistemul sanitar! Aș fi vrut să am șansa la vindecare aici! Sper ca în viitorul apropiat să putem avea mai mult sprijin în domeniul medical!”

 

Descrisă în cei mai simpli termeni, scleroza multiplă e absolut imprevizibilă în manifestări, se comportă diferit de la caz la caz. Simptomele apar și dispar, apoi revin iar. Suferința atacă mai ales adulții tineri și femeile. În România, aproximativ 7.500 de persoane au acest diagnostic implacabil.
După nuntă s-a dus la cabinetul unui cunoscut neurolog din Galați. Acolo i s-a spus că pentru diagnosticul său nu există tratament în oraș și-ar trebui să meargă la Iași sau București. În octombrie s-a dus la Iași, unde a stat o săptămână internată, timp în care medicii i-au făcut puncție lombară în urma căreia au extras lichid cefalorahidian pe care l-au trimis în Germania pentru analize. Acolo i s-a confirmat diagnosticul.

Întreg articolul în LIBERTATEAhttps://www.libertatea.ro/stiri/mesajul-tulburator-de-1-decembrie-al-elenei-o-fata-de-24-de-ani-bolnava-de-scleroza-multipla-cu-dragoste-pentru-tara-mea-care-nu-ma-poate-trata-2818464?fbclid=IwAR0zxnIIKab_baL0n60RKCx6kIt6VeQthfkgP3syL1ql1pTVR-rAk5Fd6mU

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top