va aflati aici:
Home > Economie > Investiție de 56,8 milioane de euro care vizează și județul Galați

Investiție de 56,8 milioane de euro care vizează și județul Galați

Transelectrica, companie cu o capitalizare de 1,55 miliarde de lei a demarat o investiție de 56,8 milioane de euro într-o nouă lineie electrică de înaltă tensiune destinată județelor Galați, Vrancea și Bacău. Conform unui comunicat preluat de Ziarul Financiar, Transelectrica a anunţat luni-seară că Ministerul Fondurilor Europene a aprobat pentru acest investiție o finanţare nerambursabilă de 31 milioane de euro. Denumirea oficială a proiectului este „Linia electrică Aeriană kV Gutinaş-Smârdan”, în cadrul programului operaţional infrastructura mare (POIM) 2014-2020. Finanțarea pentru restul de 25,8 milioane de euro este în sarcina Transelectrica.

“Linia Electrică Aeriană 400 kV Gutinaş-Smârdan va avea o lungime de 140 de kilometri şi va străbate 25 de localităţi din 3 judeţe (Bacău, Vrancea şi Galaţi). Conform graficului de implementare a proiectului, investiţia va fi demarată în acest an, cu termen de punere în funcţiune decembrie 2022”, se anunță în comunicatul Transelectrica preluat de Ziarul Financiar.

Transelectrica are un nou preşedinte şi anunţă aprobarea unei finanţări europene nerambursabile de 31 mil. euro pentru proiectul Gutinaş-Smârdan | Ziarul Financiar

Mircea Coşea, 77 de ani, profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti, a fost ales preşedinte al consiliului de supraveghere al Transelectrica, companie cu o capitalizare de 1,55 miliarde de lei. Compania nu menţionează pe ce durată este mandatul noului preşedinte, însă mandatul de administrator al acestuia urmează să expire la 29 mai 2019.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top