va aflati aici:
Home > Actualitate > 23 de milioane de lei pentru Aqualand la Plaja Dunărea

23 de milioane de lei pentru Aqualand la Plaja Dunărea

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, ieri, 9 aprilie, că s-a finalizat procedura de licitaţie pentru obiectivul ”Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea”. Oferta declarată câştigătoare este cea depusă de o asociere dintre 3 firme: Tancrad SRL, Lemacons SRL şi Aqua Azur SRL. Suma care va fi investită în acest obiectiv este de 23,2 milioane de lei adică aproximativ 4,1 milioane de euro.

Ce și prin cine se amenajează pe Plaja Dunărea

Lucrările pe care asocierea celor trei firme se agajează să le execute la Plaja Dunărea sună extrem de promițător pentru gălățeni:

  • refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri
  • realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi
  • reamenajarea piscinei pentru copii
  • realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină
  • amenajarea unui parc de aventură acvatică cu dotări speciale pentru realizarea unor trasee cu grade diferite de dificultate
  • amenajarea unei zone de food
  • amenajarea unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente (scenă, beach bar etc)
  • amenajarea unei zone pentru mişcare în aer liber cu aparate de fitness şi alte activităţi sportive, vestiare și duşuri

Dacă firmele Tancrad și Lemacons sunt cunoscute gălățenilor ca puternice firme de constucții care au derulat contracte de amploare cu autoritățile, Aqua Azur este o firmă quasi-neconoscută pe plan local. Este vorba despre o companie înregistrată în Poarta Albă, Constanța în anul 2008. Deși este o companie incomparabil mai mică în raport cu Tancrad (peste 700 salariați) și Lemacons (peste 200 salariați), Aqua Azur (12 angajați) este supraspecializată în execuția de piscine publice și rezidențiale. Pe site-ul lor pot fi găsite exemple de lucrări deja realizate care pot da o idee despre ceea ce se poate amenaja și la Galați.

Galerie foto Aqua Azur

Termenul de realizare a investiției este de 18 luni din care o lună și jumătate sunt acordate proiectării. Acest lucru înseamnă că în noiembrie 2020 lucrările ar putea fi terminate iar primul sezon în care gălățenii ar putea folosi Aqualandul multașteptat ar fi vara anului 2021.

Primăria municipiului Galaţi îşi doreşte, astfel, să transforme Plaja Dunărea într-un complex acvatic multifuncţional integrat în circuitul de agrement al oraşului”, a transmis instituţia într-un comunicat publicat de Adevărul.

Contract semnat pentru reabilitarea plajei Dunărea. O asociere de firme va primi de la primărie 23,2 milioane de lei

În schimbul impresionantei sume (echivalentul a peste 4,1 milioane de euro), asocierea dintre firmele Tancrad SRL, Lemacons SRL şi Aqua Azur SRL trebuie să termine lucrările în 18 luni, adică în toamna lui 2020. Potrivit caietului de sarcini, gălăţenii vor avea un mini-aqualand.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top