va aflati aici:
Home > Actualitate > Incalzirea Galatiului : Electrocentrale trece de pe gaz pe pacura

Incalzirea Galatiului : Electrocentrale trece de pe gaz pe pacura

Vineri, ministrul Energiei, Toma Petcu, a convocat Comandamentul energetic de iarnă la sediul Dispeceratului Energetic Național. La sedinta comandamentului, desfasurata luni 9 ianuarie  la ora 13, au participat și ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, precum și toți reprezentanții din Sistemul Energetic Național și din sectorul gazelor naturale, inclusiv reprezentanții din țară ai sectorului energetic, prin teleconferință. Minstrul energiei a aratat ca nu exista probleme in ceea ce priveste furnizarea gazelor naturale pe teritoriul Romaniei :„Avem circa 26 de milioane de metri cubi din rezerve, 28 de milioane de metri cubi din producţia zilnică şi 16 milioane metri cubi pe care şi le-au asumat furnizorii că le importă.”

Ministrul a anunţat, la finalul şedinţei Comandamentului Energetic de iarnă, că pe partea de energie electrică consumul va depăşi 9.500 MW pe zi, iar cel de gaze ar putea ajunge la 74 de milioane de metri cubi pe zi, ceea ce reprezintă un record istoric, în condiţiile în care până acum maximul a fost de 71,2 milioane de metri cubi. De aceea „ s-a luat decizia ca Elcen, CET Brazi şi CET Galaţi să treacă de pe gaz pe păcură, lucru care presupune costuri suplimentare. Însă vreau să precizez că aceste costuri suplimentare nu se vor reflecta în facturile emise populaţiei. ” a mai spus Florian-Toma Petcu.

Ministrul Energiei dă asigurări că România are suficiente stocuri de gaze pentru această iarnă

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat luni că poate fi asigurat necesarul de energie electrică şi de gaze naturale, pentru a depăşi vârful de consum din aceste zile friguroase, şi a dat asigurări că în depozitele subterane există suficiente rezerve de gaze pentru întreaga iarnă.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top