va aflati aici:
Home > Economie > In alte porturi dunarene se investeste

In alte porturi dunarene se investeste

În timp ce la Galați se propune amplasarea de 18 chioșcuri pe Faleza Dunării, Călăraşiul se pregătește de investiții prin care va rivaliza în următorii ani cu marile oraşe europene riverane Dunării. Ideea construirii unui port turistic la Călăraşi a apărut în 2001, însă a fost imposibil de pus în practică din cauza costurilor foarte mari. „Ideea a fost transmisă următoarelor generaţii de oameni politici ai Consiliului Judeţean până în 2017, an în care o echipă formată din tineri profesionişti şi inimoşi a pornit realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul port turistic de agrement, respectând HG 558/2017 şi depunând această documentaţie pe 20 decembrie 2017 la Ministerul Turismului. Cred că această echipă a a avut şansa să transmită nu doar gânduri şi idei prăfuite, ci şi viziune, astfel încât toată lumea să poată beneficia de rezultate. În 2018 au reuşit să depună autorizaţia de construire a portului”, a declarat Eduard Grama, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Relaţii Internaţionale din cadrul CJ Călăraşi pentru Adevărul.

Călăraşiul, la concurenţă cu marile oraşe riverane Dunării: Va avea zonă de promenadă de 6 milioane de euro şi autobuze fluviale

Călăraşiul va rivaliza în următorii ani cu marile oraşe europene riverane Dunării. O zonă de promenadă, desprinsă din filme, va fi construită pe malul Borcei. Localnicii nu doar că se vor putea relaxa pe malul apei, ci vor ajunge cât ai clipi şi în Bulgaria.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top