va aflati aici:
Home > Uncategorized > Investitie in iubire

Investitie in iubire

Pana in 2023, Romania si-a asumat dezinstitutionalizarea copiilor aflati in centrele de plasament, prin inchiderea si inlocuirea acestor centre cu o retea de asistenti maternali.
In noiembrie 2018, s-a semnat contractul de finantare europeana pentru proiectul TEAM-UP Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor, depus de Autoritatea Nationala Pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei ( ANPDCA). Derulat pe o perioada de 5 ani, proiectul dispune de un buget de 568,9 milioane de euro, potrivit informatiilor aflate pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Actuala retea de asistenta maternala va fi extinsa cu aproximativ 4 000 de persoane, sistemul asigurand salarizarea si formarea profesionala continua a tuturor celor 15 000 de asistenti maternali.
Din 2019, niciun copil sub sapte ani nu mai poate fi institutionalizat in centre de plasament. Legea nu permite ca un copil sub trei ani sa ramana peste noapte intr-un centru de plasament. Toti copiii au nevoie de atasament pentru dezvoltarea initiala a creierului, a capacitatii de relationare. Cadrul familial ii ajuta sa se dezvolte in plan emotional, sa-si exteriorizeze si sa-si exprime sentimentele de securitate, apreciere, stima de sine. Si copiii Romaniei merita o investitie in Iubire.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Foto : www.realitatea.net

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top