va aflati aici:
Home > Actualitate > Gustare energizantă din mazăre şi cânepă inventată la Galaţi

Gustare energizantă din mazăre şi cânepă inventată la Galaţi

O echipă de profesori şi studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a inventat o gustare fără aditivi pentru sportivi şi alte persoane active. Produsul sută la sută vegetal va reprezenta România la concursul european de inovaţie în alimentaţie, „Ecotrophelia”.
Studenţii din Galaţi vor reprezenta şi anul acesta România la concursul european „Ecotrophelia”, care va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie, anunță revista DESCOPERĂ.

La ediția din 2018 a concursului „Ecotrophelia”, desfășurată la Paris, studenții din Galați au obținut marele premiu al cocursului cu o îngheţată bio, fără lactoză şi hipocalorică, realizată integral din zer.

Produsul cu care studenții gălățeni se vor prezenta anul acesta la ediția din Köln, Germania, este un produs energizant sub formă de pastă tartinabilă. Produsul nu conține aditivi și este obținut din piure de mazăre şi cânepă.

Echipa care a lucrat la dezvoltarea acestui produs este formată din profesorii coordonatori Eugenia Pricop, Octavian Baston şi Daniela Istrate şi de studenţii Laureana Odajiu, Alina Gabriela Bogdan şi Gabriela Dănoiu.

Ideea este a tuturor, a studenţilor şi a coordonatorilor. Ne-am propus să facem o gustare naturală, uşor de transportat şi cu gust foarte bun. Produsul se adresează persoanelor active şi a fost realizat în două luni şi jumătate. Îl recomand oricând, oricui. Prietenii şi familia au gustat deja şi au fost surprinşi pentru că este un produs foarte bun, chiar este gustos.

Alina Gabriela Bogdan-student

Produsul nostru este o gustare. Este format dintr-o pastă tartinabilă vegetală din piure de mazăre şi cânepă, dar în compoziţie sunt şi alte legume, pentru gust. Nu am folosit aditivi, este un produs sută la sută vegetal. Se consumă pe un biscuit făcut tot de noi din făină integrală de grâu şi cânepă. Este o gustare între mese, pentru sportivi, pentru oamenii activi. Produsele sunt ambalate în cutiuţe uşor de transportat în poşetă, în genţi. Gustarea are 500 de kilocalorii şi asigură aproximativ un sfert din necesarul zilnic al unei persoane active. Este o gustare comodă, sănătoasă, plină de proteine, naturală şi foarte gustoasă, este un produs complet. Pentru cei activi înlocuieşte ciocolata, produsele de patiserie pline de grăsimi şi aditivi, energizantele.

Daniela Istrate-coordonator proiect

membrii studenți ai echipei care a creat produsul
« de 2 »

Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

O echipă de profesori şi studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a inventat o gustare fără aditivi pentru sportivi şi alte persoane active. Produsul sută la sută vegetal va reprezenta România la concursul european de inovaţie în alimentaţie, „Ecotrophelia”.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top