va aflati aici:
Home > Actualitate > APA CANAL: Două avarii majore și o diplomă de excelență într-o săptămână

APA CANAL: Două avarii majore și o diplomă de excelență într-o săptămână

Două avarii majore și o diplomă de excelență într-o singură săptămână

În perioada 24 mai-31 mai 2019 Societatea APA CANAL S.A. a avut două avarii majore la rețeau de alimentarea cu apă a orașului, fiind afectat aproape jumătate de Galați, conform principalelor surse media gălățene. În mod ironic, în aceeași săptămână “Societatea APA CANAL S.A. GALAȚI a primit PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU PERFORMANȚELE DEOSEBITE OBȚINUTE ÎN DEZVOLTAREA SECTORULUI DE APĂ CU FONDURI EUROPENE POS MEDIU ȘI POIM”, conform postării de pe pagina de Facebook a societății. [vezi postare incorporată]

[video 1] Strada Stadionului, Galați. Avarie de amploare în rețeaua de apă. Aproape jumătate din oraș nu are apă. Sunt afectate cartierele Dunărea, cu toate microraioanele, Țiglina, Doja, Siderurgiștilor Vest parțial. Întreruperi ale furnizării apei sunt posibile, în următoarele ore, și în alte zone, transmite ProFM.

[video 2] Galați, orașul cu cel mai mare preț la apă, are unele dintre cele mai prost întreținute rețele de conducte. La doar o săptămână după avaria care a lăsat fără apă jumătate de oraș chiar în preziua concertului preelectoral Forza ZU, o nouă avarie seacă robinetele celeilalte jumătăți. O conductă majoră a umflat un sens întreg de bulevardul Stadionului și a răbufnit timp de aproape o oră deversând mii de metri cubi de apă, umplând străzile și parcările din jur. În Galați, în ultimii zece ani, s-au investit peste o sută de milioane de euro din fonduri ISPA și apoi din fonduri UE pentru înlocuirea conductelor de apă și canalizare, dar, la fiecare scandal declanșat de avarii majore, autoritățile refuză să facă publice documentele investițiilor pentru a putea vedea și publicul ce s-a înlocuit exact, transmite Alternativa – Fara mogul.

Comunicatul societății APA CANAL S.A.

În mod ironic, în săptămâna în care S.C. APA CANAL S.A. a primit diploma de excelența jumătate de oraș a rămas de două ori fără apa ca urmare a avariilor majore.
În mod ironic, în săptămâna în care S.C. APA CANAL S.A. a primit diploma de excelența jumătate de oraș a rămas de două ori fără apa ca urmare a avariilor majore.

Avarie majoră în str.Oțelarilor c/c str. Stadionului

Societatea APA CANAL S.A. Galați aduce la cunoștință că, din cauza unei avarii survenite în această noapte pe magistrala Dn800mm în str.Oțelarilor c/c str. Stadionului, astăzi, 31.05.2019, orele 23,20, am fost nevoiți să procedăm la oprirea funcționării Stației de pompare Uzina 2, pentru izolarea tronsonului de conductă avariată, în vederea execuției lucrărilor de remediere.
Personalul societății este deja mobilizat în zonă pentru efectuarea manevrelor specifice și a lucrărilor de ridicare a avariei.
Oprirea Stației de pompare Uzina 2 afectează alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor din Cartierele Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, D. Cantemir, Tiglina I,II, Mazepa I,II.
Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

Pentru remedierea avariei pe conducta Dn800mm beton sunt necesare lucrări de anvergură, inclusiv confecționarea unei piese speciale care trebuie montată pe conducta magistrală. Piesa va fi confecționată direct în teren, pe locația avariei. Complexitatea lucrărilor de ridicare a avariei ne determină să estimăm ca termen de finalizare orele 16,00.
Până la finalizarea avariei și repornirea Stației de pompare Uzina 2, vom asigura în zona afectată cisterne cu apă. Una este deja amplasată în str.Stadionului

 

video 1

video 2

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top