va aflati aici:
Home > Actualitate > Ghidul campaniei de vaccinare: când, unde și cu ce ne vaccinăm

Ghidul campaniei de vaccinare: când, unde și cu ce ne vaccinăm

După aproape trei săptămâni de la primul vaccin administrat, timp în care au fost imunizate 154.000 de persoane din rândul personalului medical, România intră mâine în a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. O etapă cu multe variabile a cărei singură certitudine e că vârstnicii vor fi la concurență cu angajații din domeniile considerate esențiale. 

Amploarea întregii campanii, fără precedent în istoria României, generează stângăcii inerente: o parte din populație este reticentă în fața vaccinului, iar autoritățile încă se străduiesc să pună la punct toate detaliile de organizare. Din cele 750 de centre de vaccinare care ar trebui deschise pe 15 ianuarie, cele mai multe sunt încă în curs de echipare și avizare, așa că se vor deschide abia săptămâna viitoare.

Mâine se va da, totuși, startul programărilor pentru cei care se încadrează în etapa a doua, iar premierul Florin Cîțu a anunțat că România își propune să vaccineze 10,4 milioane de oameni până în septembrie, prag pe care autoritățile îl consideră suficient pentru a pune capăt pandemiei.

RECORDER a adunat cele mai importante informații disponibile în acest moment despre campania de vaccinare împotriva COVID-19, pentru a le ușura accesul la vaccin celor interesați să se imunizeze. Puteți citi despre toate acestea aici: https://recorder.ro/ghidul-campaniei-de-vaccinare-cand-unde-si-cu-ce-ne-vaccinam/

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top