va aflati aici:
Home > Actualitate > Fenomen: primăriile îngroapă copacii în tartan

Fenomen: primăriile îngroapă copacii în tartan

După ce Libertatea a prezentat cum pomii dintr-un loc de joacă din sectorul 2 au fost acoperiți cu cauciuc impermeabil, ziarul a fost contactat de persoane din sectorul 6 și Galați, care au arătat cum le-au răspuns autoritățile când s-au confruntat cu aceleași probleme. Explicația a fost standard, însă n-a abordat problema creșterii copacilor în diametru.
Care este răspunsul autorităților. E unul standard și abordează următoarele puncte: *“Copacul se dezvoltă normal, în subsol” (Galați) *“Materialele au un conținut redus de ciment pentru a lăsa trecerea apei” (Sectorul 6)* “Nu este afectat coletul arborilor” (Sectorul 6) *“Betonul e permeabil, apa ajunge la rădăcini” (Sectorul 3, pentru Digi24).
Diana Culescu, doctor în horticultură și președinte al Asociației Peisagiștilor din România, a comentat situația pentru LIBERTATEA. “Acești arbori vor muri. Arborii cresc an de an cu minimum un centimetru în diametru. Centimetrul acela este cel prin care trece seva. Dacă stratul nu se poate forma din cauza unui obstacol, cum este betonul sau orice produce o astfel de «gâtuire» a trunchiului, atunci seva nu trece”, a explicat peisagistul.

Fenomen: primăriile îngroapă copacii în tartan și dau din umeri când sunt întrebate cum se vor dezvolta trunchiurile în diametru!

Cazul părculețului din sectorul 2 al Capitalei, unde copacii au fost îngropați în bitum, nu este singular. Mai mulți cititori ai Libertatea au semnalat ceea ce pare deja un fenomen. Fenomen care, conform specialistului Diana Culescu, doctor în horticultură și președinte al Asociației Peisagiștilor din România, va duce la moartea copacilor.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top